środa, 4 marca 2015

Ślimaczki z ciasta francuskiego a'la pizza


Co będzie potrzebne: 

- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- ser żółty - 200 g

Na sos
- koncentrat pomidorowy - 2 duże łyżki stołowe
- ketchup - 1 duża łyżka stołowa
- przyprawa do pizzy - 1 łyżeczka


Ciasto francuskie rozwijamy.


Przygotowujemy sos do posmarowania ciasta, do niewielkiej miseczki wlewamy 2 łyżki koncentratu, 1 łyżkę ketchupu i przyprawę do pizzy, wszystko dokładnie mieszamy. Takim sosem smarujemy ciasto.


Całość posypujemy serem i zwijamy.




Zwiniętą roladę kroimy na plastry grubości około 1 centymetra.



Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.



Pieczemy w temperaturze 180 C około 15 minut.




Gotowe ślimaczki podajemy gorące jako przekąskę. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz