poniedziałek, 5 maja 2014

Ananasowa pierś z kurczaka

Co będzie potrzebne:

- pierś z  kurczaka - 1 podwójna
- ananas w puszce  - 1 sztuka
- śmietana  18% - 400 ml
- olej do smażenia
- przyprawy: vegeta - 1 łyżka


Piersi myjemy,  kroimy w kostkę i przyprawiamy vegetą.  Odstawiamy do lodówki.


Ananasa wyjmujemy z puszki, odsączamy, kroimy w drobną kostkę, wielkości podobnej do kostki kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, pokrojone piersi smażymy dość szybko, cały czas mieszając. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojonego ananasa i cały sok z puszki.


Wszystko mieszamy i podsmażamy razem około 10 minut. Dodajemy całą śmietanę i dusimy 10 minut. 


Pyszny kurczak gotowy. Podałam go z tłuczonymi ziemniakami, smakował fajnie. Polecam dla wielbicieli mięsa na słodko. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  bardzo łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz