niedziela, 11 listopada 2012

Nadziewane jajka pieczarkowym farszem


Co będzie potrzebne: 
- jaja- 5 sztuk
- pieczarki - 20 dkg
- przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy
- majonez - 1 łyżka
- olej - 1 łyżka do smażenia


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, podsmażyć na patelni. 


Do miseczki włożyć żółtka, ugnieść widelcem, następnie dołożyć ostudzone pieczarki i łyżkę majonezu, wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gotowy farsz przełożyć na jajeczka. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz