Co będzie potrzebne:
- galaretki - 4 sztuki, 1-żółta, 1-zielona, 2-czerwone
- jogurt naturalny - 400 g
- wrzątek
Galaretki po jednej z każdego koloru wsypujemy do płaskiego naczynia, zalewamy 400 ml wrzątku, dokładnie mieszając rozpuszczamy je. Pozostawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki.
Ściągnięte galaretki kroimy w kostkę. Wrzucamy do tortownicy i delikatnie mieszamy kolory.
Do głębokiego naczynia wsypujemy ostatnią galaretkę, zalewamy 400 ml wrzątku, też rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do ostygnięcia. Do chłodnej galaretki wlewamy duży jogurt naturalny, miksujemy robotem kuchennym na najniższej prędkości. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki. Po około 3 godzinach powstaje ładny kolorowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz