Co będzie potrzebne:
- pierś z kurczaka - 1 podwójna - 500 g
- makaron świeży (u mnie Tagliatelle) - 400 g
- śmietana 30% - 300 ml
- serek topiony - 1 opakowanie
- ser gorgonzola - 200 g
- przyprawy: sól, pieprz
- szczypiorek - do dekoracji
- olej do smażenia mięsaPierś z kurczaka myjemy, kroimy w małą kostkę lub w paski.
Mięso posypujemy przyprawami, mieszamy.
Na odrobinie oleju podsmażamy mięso z kurczaka.
Na sam koniec do sosu dodajemy ser topiony i ser gorgonzola.
Makaron świeży jest bardzo smaczny, gotuje się go 2-3 minuty, nie solimy wody.
Po ugotowaniu odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą.
Jeszcze ciepły makaron polewamy sosem serowo - śmietanowym z kurczakiem.
Na koniec posypujemy szczypiorkiem.
Danie wyszło bardzo smaczne. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz