Co będzie potrzebne:
- żeberka - 1.5 - 2 kg
- musztarda francuska - 5 łyżek
- miód wielokwiatowy - 5 łyżek (najlepiej płynny)
- majeranek - 2 łyżki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Dokładnie myjemy w zimnej wodzie.
Żeberka przekładamy do garnka.
Dodajemy musztardę, majeranek, miód.
Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane żeberka odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Możemy je przygotować dzień wcześniej.
Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Przykrywamy i pieczemy w piekarniku 1,5 godziny w 220 C.
15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrywkę. Żeberka ładnie nam się przyrumienią.
Miękkie żeberka przekładamy na talerz. Ja podałam żeberka z makaronem. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz