Co będzie potrzebne:
- mąka pszenna - 2 szklanki
- proszek do pieczenia - 2 łyżki
- cukier puder - 1,5 szklanki
- cukier wanilinowy - 1 opakowanie
- jajka - 4 sztuki
- margaryna Kasia - 200 g
- mleko - 0,5 szklanki
- kakao - 1 łyżka
Miałam przyjemność testować ostatnio
Margarynę Kasię - ekstra maślany smak. Postanowiłam jako pierwsze ciasto
upiec Zebrę, bo to łatwe i szybkie ciasto. Ciasto ładnie wyrosło i było smaczne. Drugi test Kasi to ciasto marmurkowe. Polecam.
Margarynę Kasię przekładamy do miski.
Wsypujemy do miski cukier puder i cukier wanilinowy.
Kasię ucieramy z cukrem na gładka masę.
Dodajemy jajka i ucieramy dalej.
Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao.
Mieszamy do połączenia się składników.
Foremkę do pieczenia smarujemy margaryną Kasią i wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto białe wylewamy do blaszki.
Na białe ciasto kładziemy ciasto kakaowe.
Delikatnie mieszamy ciasto jasne z ciemnym.
Tak przygotowaną blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 70 minut w 180 stopniach.
Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i lekko studzimy.
Ciasto możemy posypać cukrem pudrem. Ostudzone kroimy na kawałki i podajemy. Wyszło smaczne. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz