Co będzie potrzebne:
-pierś z kurczaka - 6 pojedynczych lub 3 podwójne
- przekąski serowe Cheese Snack - 6 sztuk
- boczek wędzony surowy - cienkie plastry - około 15 sztuk
- pomidory - 4 sztuki
- cebula czosnkowa - 1 sztuka
- czosnek - 2 ząbki
- ziemniaki - 6 - 8 sztuk
- czosnek granulowany
- pieprz czarny i ziołowy
- sól
Kolejny test Cheese
Snack - pysznej przekąski serowej dla dzieci, dostępnej w dwóch smakach –
original i ketchup. Przygotowałam już z jej dodatkiem Pierś z kurczaka zapiekaną z serem mozzarella CheeseSnack, Przekaska serowa Cheese Snack na ciepło oraz Mielone nadziewane serem mozzarella, Parowki na ciepło z serem Cheese Snacki i boczkiem teraz kolej na pyszne danie obiadowe: pierś nadziewana serem pieczona w plastrach boczku. Polecam.
Piersi z kurczaka myjemy.
Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
Podobnie kroimy cebulę czosnkową i ząbki czosnku.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w ćwiartki. Przekładamy do naczynia do zapiekania.
Do ziemniaków dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek, całość solimy i pieprzymy pieprzem ziołowym.
Mieszamy i dodajemy ćwiartki pomidorów.
Ser Cheese Snack wyjmujemy z folii. Użyłam przekąski o smaku oryginalnym, najbardziej mi taki smak pasował.
W każdej piersi robimy ostrym nożem nacięcie. Środek piersi pieprzymy, ja już mięsa nie soliłam, będzie ona później zawinięta w boczek, który sam w sobie jest słony.
Do każdej piersi wkładamy po jednej przekąsce serowej.
Roladki przekładamy do naczynia do zapiekania, układamy je na wcześniej przygotowanych warzywach.
Piersi zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 C około 50 minut, ja przykryłam naczynie folią aluminiową, na 15 minut przed końcem pieczenia ją zdjęłam.
Boczek ładnie się zrumienił, piersi w środku zostały soczyste, co prawda ser cały się rozpuścił ale smak został. Jednogarnkowy obiad w sam raz na niedzielny obiad. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Pycha danie. Idealne na obiad. Mniam...
OdpowiedzUsuńten boczuś.... mniaaaaaam....
OdpowiedzUsuńPierwszy raz robiłam, wyszło pyszne i na pewno jeszcze powtórzę.
OdpowiedzUsuń