Co będzie potrzebne:
- brukselka - 1/2 kilograma
- margaryna Kasia - 1/3 kostki
- sól - 1 łyżeczka
Miałam przyjemność testować ostatnio
Margarynę Kasię - ekstra maślany smak. Postanowiłam jako pierwsze ciasto
upiec Zebrę,
bo to łatwe i szybkie ciasto. Ciasto wyszło super, ale przecież Kasię
nie tylko można dodać do pieczenia. Tym razem postanowiłam sprawdzić jak
poradzi sobie na patelni.
Brukselki myjemy, odcinamy końcówki i obieramy wierzchnie liście.
W garnku podgrzewamy wodę, do gotującej wsypujemy łyżeczkę soli i wrzucamy brukselki.
Gotujemy około 15 minut. Odcedzamy w durszlaku. Przekładamy na talerze.
Na patelni rozgrzewamy margarynę Kasię.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy ugotowane brukselki.
Często mieszając podsmażamy je na złoty kolor. Margaryna poradziła sobie z wysoką temperaturą, co prawda smażenie trwało krótko, ale tłuszcz nie spalił się. Brukselki podajemy jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Patenia rzondzi.
OdpowiedzUsuń