Zapiekanki z szynką i salami
Co będzie potrzebne:
- bagietki - 3 sztuki
- pieczarki - 4 duże sztuki
- cebula - 1 duża
- papryka - 1 sztuka
- salami i szynka - kilka plastrów
- masło
- ketchup
- przyprawy: czosnek, pieprz, papryka słodka,
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki.
Szynkę i salami kroimy w słupki.
Paprykę myjemy kroimy w paseczki.
Ser żółty tarkujemy.
Bagietki przekrawamy na pół.
Smarujemy bułki masłem i ketchupem.
Kładziemy wcześniej przygotowane składniki. Pieczarki, cebula, szynkę, salami, paprykę, ser żółty, przyprawy.
Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
Ser się rozpuścił, zapiekanki gotowe.
Zapiekanki są chrupiące, mają dużą ilość dodatków, tak jak lubię. Polecam. SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz