piątek, 12 lutego 2016

Zapiekanki z szynką i salami


Co będzie potrzebne:

- bagietki - 3 sztuki
- pieczarki - 4 duże sztuki
- cebula - 1 duża

- papryka - 1 sztuka
- salami i szynka - kilka plastrów
- masło

- ketchup
- przyprawy: czosnek, pieprz, papryka słodka,


Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki.

Cebulę obieramy, kroimy w plasterki.

Szynkę i salami kroimy w słupki.

Paprykę myjemy kroimy w paseczki.

Ser żółty tarkujemy.

Bagietki przekrawamy na pół.

Smarujemy bułki masłem i ketchupem.

 Kładziemy wcześniej przygotowane składniki. Pieczarki, cebula, szynkę, salami, paprykę,  ser żółty, przyprawy.

Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
Ser się rozpuścił, zapiekanki gotowe.
Zapiekanki są chrupiące, mają dużą ilość dodatków, tak jak lubię. Polecam. SMACZNEGO



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz