piątek, 12 lutego 2016

Sałatka z szynki, kukurydzy, ananasa i pora


Co będzie potrzebne:

- kukurydza - 1 puszka
- szynka konserwowa - 30 dkg

- ananas w plastrach - pół puszki
- por - 1 sztuka - biała część
- pieprz czarny
- sól 

- majonez

Szynkę konserwową kroimy w drobną kosteczkę.



Kukurydzę wyjmujemy z zalewy i odcedzamy. 



Ananasa również kroimy w kosteczkę.




Por myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski do pozostałych składników. 



Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę majonezu. Mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak wszystkie składniki przegryzą się w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz