piątek, 12 lutego 2016
Sałatka z szynki, kukurydzy, ananasa i pora
Co będzie potrzebne:
- kukurydza - 1 puszka
- szynka konserwowa - 30 dkg
- ananas w plastrach - pół puszki
- por - 1 sztuka - biała część
- pieprz czarny
- sól
- majonez
Szynkę konserwową kroimy w drobną kosteczkę.
Kukurydzę wyjmujemy z zalewy i odcedzamy.
Ananasa również kroimy w kosteczkę.
Por myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski do pozostałych składników.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę majonezu. Mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak wszystkie składniki przegryzą się w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz