Co będzie potrzebne:
- serek mascarpone - 1 opakowanie - 250 g
- śmietanka kremówka 30% - 250 g
- cukier puder - 1 łyżeczka
- galaretka różowa - 1 opakowanie
Śmietanę ubijamy robotem na wysokich obrotach. Do ubitej dodajemy serek mascarpone i cukier puder, mieszamy łyżką do połączenia składników.
Galaretkę rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Mieszamy i zostawiamy do stężenia.
Zimną rozdrabniamy widelcem.
Do pucharków wkładamy na przemian galaretkę i wcześniej przygotowany krem. Galaretka w troszkę innym wydaniu, mojej rodzince bardzo przypadła do gustu. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Fajne to:) b. lubię galaretkę z bitą śmietaną, nastepnym razem zrobię wg Twojego pomysłu:)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam galaretki i już kończą mi się pomysły jak je jeszcze podawać :)
OdpowiedzUsuń