niedziela, 21 lutego 2016

Schab nadziewany białą kiełbaską na chlebek


Co będzie potrzebne:


- schab bez kości - 1 kg
- przyprawy: pieprz czarny, sól
- biała kiełbasa - 1 sztuka 

- masło - 1 łyżka

Schab myjemy, odkrawamy tłuszcz, jeżeli jest.



W środku robimy nacięcie ostrym nożem. Wciskamy do otworu jedną surową białą kiełbasę.


Folię aluminiową smarujemy grubo masłem, posypujemy czarnym pieprzem i solą.
 

Na folii  układamy nadziany schab.


Mocno  zwijamy tworząc tak zwany cukierek.


Cukierek obsmażamy na patelni na odrobinie oleju z każdej strony, a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 220 C.


Upieczone  mięsko pozostawiamy do ostygnięcia, zimne wyjmujemy z folii.


Schab  na chlebek gotowy, jest soczysty, mięciutki, ładnie się kroi. Nie ma jak własnoręcznie przygotowana wędlinka. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz