poniedziałek, 15 lutego 2016
Galaretka turkusowa podana troszkę inaczej
Co będzie potrzebne:
- serek mascarpone - 1 opakowanie - 250 g
- śmietanka kremówka 30% - 250 g
- cukier puder - 1 łyżeczka
- galaretka turkusowa - 1 opakowanie
Śmietanę ubijamy robotem na wysokich obrotach. Do ubitej dodajemy serek mascarpone i cukier puder, mieszamy łyżką do połączenia składników.
Galaretkę rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Mieszamy i zostawiamy do stężenia.
Zimną rozdrabniamy widelcem.
Do pucharków wkładamy na przemian galaretkę i wcześniej przygotowany krem.
Smaczny i ładnie wyglądający deser gotowy. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz