niedziela, 2 czerwca 2013

Kolorowa wiosenna sałatka


Co będzie potrzebne: 

- kolorowa papryka, żółta, czerwona, zielona - po 1 sztuce
- pomidory - 2 średnie sztuki
- ogórek zielony - 1 sztuka
- cebula - 1 mała
- rzodkiewki - 10 sztuk
- sos sałatkowy koperkowo - ziołowy- taki do rozrobienia z wodą i oliwą

Papryki myjemy, wyjmujemy nasionka, kroimy na ćwiartki a potem w drobną kostkę.


Pomidory zaparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w plasterki a potem w drobną kostkę. Ogórka obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, również kroimy w drobną kostkę.


Cebulę obieramy z łupinek, przekrawamy na pół, kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewką myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy w drobną kosteczkę.


Do dużej miski wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa, paprykę, ogórka, pomidora, cebulę, rzodkiewkę.


Sos sałatkowy a raczej sam proszek wsypujemy do miski z warzywami, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy odrobinę w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz