Co będzie potrzebne:
- jajka - 2 sztuki
- cebula - 1 mała sztuka
- szynka - 3 plasterki
- ser żółty - 10 dkg
- masło - 1 łyżeczka
- sól gruboziarnista
- pieprz czarny świeżo mielony
Cebulę obieramy z łupinek, przekrawamy na pół i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Szynkę również kroimy w kosteczkę. Ser żółty tarkujemy.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy cebulę i podsmażymy ją delikatnie na złoty kolor. Następnie dodajemy szynkę, roztrzepane wcześniej dwa jajka i ser żółty. Delikatnie mieszając wszystko smażymy na średnim ogniu. Czas smażenia zależy od tego jaką jajecznicę lubicie, ja wolę bardziej ściętą, smażyłam ją około 3 minuty. Już na talerzu przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z pomidorem i bułeczką z masełkiem. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz