poniedziałek, 3 czerwca 2013

Francuskie roladki z jabłkami



Ostatnio robiłam Kółeczka z ciasta francuskiego nadziewane jabłkami i zostało mi trochę ścinek ciasta francuskiego. Postanowiłam je wykorzystać.

Co będzie potrzebne: 

- ciasto francuskie ścinki
- farsz jabłkowy - końcówka z poprzedniego przepisu

Ciasto francuskie kładziemy na stolnicę wysypaną odrobiną mąki. Wałkujemy na cienki placek. Nakładamy na niego warstwę farszu jabłkowego.


Całość zwijamy w rulon, koniec mocno dociskamy.  Następnie roladę kroimy w plastry grubości około jednego centymetra i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.



Piekarnik nagrzewamy do 220 C, wkładamy małe roladki i pieczemy 15 minut.  SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz