Co będzie potrzebne:
- mielone mięso wieprzowe - 500 dkg
- jaja- 2
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek
- kajzerka - 1 sztuka
- olej do smażenia
- bułka tarta - 1 szklanka
- brokuł - 1 sztuka
Brokuła płuczemy w zimnej wodzie. Rozdrabniamy surowego, można zetrzeć go na tarce na grubych oczkach, ja rozdrobniłam blenderem.
Mielone mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 całe jajka, odciśniętą kajzerkę namoczoną wcześniej w wodzie, przyprawy. Ręką dokładnie wszystko mieszamy.
Dodajemy całego rozdrobnionego brokuła, ponownie dokładnie mieszamy.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety mielone są bardzo smaczne, wilgotne w środku a z wierzchu chrupiące. Polecam na obiad. Smak Was mile zaskoczy. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz