Co będzie potrzebne:
- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- żółtko z jaja - 1 sztuka
Na farsz:
- ser biały - twaróg - 200 g
- żółtko z jaja - 2 sztuki
- cukier wanilinowy - 1 opakowanie
Ser biały przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtka z dwóch jaj i całe opakowanie cukru wanilinowego. Całość razem dokładnie mieszamy. Farsz gotowy.
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i delikatnie rozwijamy. Wykrawamy kwadraty. Na każdy kładziemy dużą łyżkę farszu serowego. Składamy trójkąt, a boki dociskamy widelcem robiąc ładny wzorek.
Tak przygotowane ciastka przekładamy na blaszkę (w moim przypadki ruszt) wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy trójkąt smarujemy z wierzchu żółtkiem.
Piekarnik nagrzewamy do 220 C, wkładamy ciasteczka, pieczemy 15 minut. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz