piątek, 24 maja 2013

Róże z ciasta francuskiego z wędlinami, martadelą, salami i szynką


Co będzie potrzebne: 

- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- mortadela - 5 plasterków
- salami - 5 plasterków
- szynka - 5 plasterków
- papier do pieczenia - 1 arkusz

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy z paski o grubości 2 centymetrów.


Plasterki wędlin przekrawamy na pół. Na pasek ciasta francuskiego kładziemy plasterki wędliny obok siebie i zwijamy, tak jak na zdjęciach. 




Gotowe róże przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.


Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Róże wkładamy do gorącego piekarniki i pieczemy 15 minut. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



1 komentarz: