poniedziałek, 23 września 2019
Koreczki z białej kiełbasy i jajka przepiórczego
Co będzie potrzebne:
- jaja przepiórcze - 12 sztuk
- biała kiełbasa surowa - 3 kiełbaski
- majonez - 2 łyżki
- rzeżucha
- liść laurowy - 2 sztuki
- pieprz czarny, ziele angielskie - kilka ziaren
- wykałaczki
Białą kiełbasę gotujemy (około 20 minut) w osolonej wodzie w listkiem laurowym, ziarnami pieprzu czarnego i ziela angielskiego.
Ugotowaną kiełbasę wyjmujemy z wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w grube plastry.
Na każdy plaster białej kiełbasy kładziemy trochę majonezu.
Na majonez kładziemy trochę rzeżuchy.
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo w osolonej wodzie (około 3 minut).
Zimne obieramy delikatnie ze skórki.
Na każdy plaster kiełbasy kładziemy jajko przepiórcze, wszystko mocujemy wykałaczką.
Koreczki ślicznie wyglądają, są niewielkie, tak na jeden kęs. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz