Co będzie potrzebne:
- pałki z kurczaka - 12 sztuk
- majonez - 5 dużych łyżek
- przyprawy (przyprawa do kurczaka, kurkuma, pieprz czarny, czosnek, papryka słodka, papryka ostra)
- papier do pieczenia
Kurczaka myjemy.
Przecinamy ścięgno i odciągamy skórę (po upieczeniu fajnie wygląda pałka i jest za co trzymać).
Wszystkie przyprawy (po około łyżeczki każdej) wsypujemy do majonezu i dokładnie mieszamy.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy pałki z kurczaka.
Całość pieczemy godzinę w temperaturze 230 C.
Gorącego kurczaka podajemy na obiad z dodatkami albo jako przekąska na towarzyskie spotkanie.
Kurczak pieczony w majonezie jest bardzo soczysty w środku i chrupiący z zewnątrz. Polecam, jest przepyszny. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz