Co będzie potrzebne:
- polędwiczki wieprzowe - 700 g
- cebula - 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy
- mąka - 3 łyżki
- śmietana 30% - 200 ml
- musztarda sarebska i francuska - po 2 duże łyżki
- olej do smażenia
Polędwiczki wieprzowe myjemy w zimnej wodzie. Kroimy w plastry grubości około 1 centymetra. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Solimy i posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym.
Tak przygotowane kotlety obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Do podsmażonej cebuli dodajemy musztardę i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu.
Polędwiczki wieprzowe idealnie pasują do kaszy i kiszonego ogórka. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz