poniedziałek, 23 września 2019
Najszybsza znana mi przekąska
Co będzie potrzebne:
- marchew
- ogórek zielony
- papryka żółta
- papryka czerwona
- seler naciowy
Na sos czosnkowy:
- czosnek - 5 ząbków - przeciskamy przez praskę
- serek śmietankowy - jedno opakowanie - 200 g
- przegotowana woda - 5 łyżek stołowych
- majonez - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- coś zielonego (natka pietruszki lub koperek)
Warzywa myjemy, marchew, seler naciowy i ogórka obieramy ze skórki, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w słupki.
Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy, sos można przygotować wcześniej żeby składniki się przegryzły.
Warzywa i sos podajemy na stół w ładnych miseczkach (u mnie w słoikach).
Przystawka gotowa w 5 minut. Polecam
Stopień trudności: bardzo łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz