Co będzie potrzebne:
- jaja- 5 sztuki
- majonez - 2 łyżki
- pieczarki - 20 dkg
- olej do smażenia
- sól, pieprz czarny świeżo mielony
- wędlina, ser żółty - do dekoracji
- kilka wykałaczek
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.
Do miseczki wkładamy żółtka jajek, rozdrabniamy widelcem.
Pieczarki myjemy, tarkujemy na grubych oczkach.
- wędlina, ser żółty - do dekoracji
- kilka wykałaczek
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.
Pieczarki myjemy, tarkujemy na grubych oczkach.
Pieczarki smażymy na oleju.
Do usmażonych pieczarek dodajemy żółtka jajek, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowy farsz wkładamy do połówek jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz