Z poprzedniego dnia został mi z obiadu pieczony schab, postanowiłam go zrobić w sosie cebulowym, miałam również drożdżowe pampuchy które idealnie pasują do sosu.
Co będzie potrzebne:
- schab pieczony - 3 grube plastry
- przyprawy: pieprz czarny
- kostka rosołowa - 1 sztuka
- cebula - 2 sztuki
- śmietana kwaśna - 100 g
- olej do smażenia
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na oleju.
Jak sos troszkę odparuje dodajemy kwaśną śmietanę i dusimy całość jeszcze około 10 minut. Całość doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Schab duszony w sosie cebulowym gotowy. Ja podałam go z pampuchem drożdżowym które bardzo lubię. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz