poniedziałek, 17 listopada 2014

Skrzydełka w miodzie i musztardzie


Co będzie potrzebne:

- skrzydełka z  kurczaka - 10 sztuk
- miód - najlepiej płynny - 2 łyżki

- musztadra sarepska - 2 łyżki
- przyprawy: czosnek, papryka słodka

Skrzydełka myjemy w letniej wodzie, odcinamy lotki. 


Wkładamy do garnka, dodajemy miód, musztardę i posypujemy przyprawami.  


Mieszamy, pozostawiamy na około godzinę, najlepiej w lodówce.
Po godzinie jak skrzydełka przejdą przyprawami, przekładamy je do naczynia żaroodpornego.


Skrzydełka pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 C, około godziny, w połowie czasu obracamy je na drugą stronę.
Gorące podajemy z frytkami lub jako samodzielną przekąskę do chrupania. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




4 komentarze:

  1. można użyć zwykłej musztardy delikatesowej? skrzydełka pieczemy pod przykryciem?

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj, skrzydełek nie przykrywałam, chciałam żeby były chrupiące z obu stron, dlatego też w połowie czasu je obróciłam. Myślę że z musztardą delikatesową też wyjdą pyszne :)

    OdpowiedzUsuń