Co będzie potrzebne:
- mięso z kurczaka - 500 g - u mnie z udka kurczaka
- mrożone warzywa - mieszanka chińska - 1 opakowanie
- przyprawa chińska 5 smaków - 1 torebka
- olej do smażenia
Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie paski. Tak przygotowane mięso skrapiamy odrobiną oleju i przyprawiamy połową przyprawy 5 smaków. Mięso odstawiamy na pół godzinki do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej, mięso wraz z marynatą smażymy na złoty kolor.
Do usmażonego mięsa dokładamy mrożone warzywa - mieszankę chińską. Wszystko razem przesmażamy często mieszając.
W kubku mieszamy pozostałą część przyprawy 5 smaków z 100 ml ciepłej wody. Wlewamy na patelnię do warzyw i kurczaka. Potrawę delikatnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut. Po tym czasie przekładamy na talerz i podajemy z ugotowanym białym ryżem.
Wiem, że jest to bardzo proste danie , ale jak się ma mało czasu to w 20 minut mamy gotowy obiadek. Polecam. SMACZNEGO.
Wiem, że jest to bardzo proste danie , ale jak się ma mało czasu to w 20 minut mamy gotowy obiadek. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz