niedziela, 16 lutego 2014

Grzanki z salami i cebulką

Co będzie potrzebne:


- bułka paryska - 6 kromek
- masło  - 1 łyżeczka
- salami  - 6 plastrów
- cebula - 1 mała sztuka
- ser żółty Gouda - 6 plastrów
- przyprawa:  grzanki złociste - 1 łyżeczka

Kromki bułki smarujemy delikatnie masłem, kładziemy na każdy kawałek pieczywa plaster żółtego sera, plaster salami przekrojony na pół i cienki plasterek cebuli. Całość posypujemy przyprawą. 
W skład przyprawy wchodzi: sól, koperek, natka pietruszki, tymianek, czarny pieprz.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 C. Do gorącego piekarnika wkładamy przygotowane kanapki, zapiekamy 5 - 7 minut.
Podajemy gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  bardzo łatwe





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz