- papryka czerwona - 3 sztuki
- ryż jedna torebka
- jajko - jedna sztuka
- przyprawy - sól, pieprz, majeranek, pieprz czarny, przyprawa do mięsa mielonego
Torebkę ryżu gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowaną pozostawiamy do ostygnięcia. Mięso mielone przekładamy do miski.
Mięso łączymy z chłodnym ryżem, jednym surowym jajkiem i przyprawiamy. Mieszamy do połączenia się składników.
Papryki nadziewamy surowym farszem mięsnym, dociskamy wieczkiem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 230 C. Na dno naczynia wlewamy szklankę wody, nadziane papryczki przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy około 45 minut.
Jaszcze ciepłe wyjmujemy na talerz i podajemy. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz