Co będzie potrzebne:
- ogórek zielony świeży - 1 sztuka
- jajka - 4 sztuki
- paluszki krabowe - surimi - 200 g
- koperek świeży - 1 pęczek
- makaron ryżowy Vermicelli - 100 g
- majonez - 2 łyżki
- pieprz czarny mielony
- sól - pół łyżeczki
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski.
Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ogórka.
Koperek płuczemy w zimnej wodzie, siekamy drobniutko, dodajemy do pozostałych składników.
Makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy przez 4-5 minuty. Po tym czasie odsączamy go i przelewamy zimną wodą. Gotowy makaron wykładamy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy na pozostałych składników sałatki.
Całość przyprawiamy czarnym pieprzem, dodajemy dwie łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje po paru godzinach, można ją przygotować dzień wcześniej. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz