Co będzie potrzebne:
- parówki wieprzowe - 4 sztuki
- ser żółty gouda - 4 grube plasterki
- pieprz świeżo mielony
- papryka słodka w proszku
- czosnek granulowany
- gotowa przyprawa do pizzy
- rzodkiewki - 4 sztuki - do dekoracji
Parówki delikatnie nacinamy ostrym nożem. Do nacięcia - kieszonki wkładamy pokrojony na mniejsze kawałki żółty ser i wszystko posypujemy mieszanką przypraw. Ja podałam moje ulubione przyprawy i według mnie najlepiej pasujące do takiej parówki, ale można tu trochę poeksperymentować.
Tak przygotowane parówki wkładamy na nagrzanego piekarniki - 200 C, opcja grill. Zapiekamy tylko do rozpuszczenia się żółtego sera. Podajemy jeszcze gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Super pomysł. Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i koniecznie zapraszam do mnie
Dzięki, wiem, że nie wszyscy jedzą parówki, ale ja nic nie poradzę, że je lubię, a do tego z żółtym serem są jeszcze lepsze :)
OdpowiedzUsuń