Co będzie potrzebne:
- mielone mięso wieprzowe - 500 dkg
- jaja- 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, gotowa przyprawa do mięsa mielonego
- kajzerka - 1 sztuka
- woda przegotowana - 1 szklanka
- czosnek - 2 ząbki
- przekąska serowa - Cheese Snack
- olej do smażenia
- bułka tarta - 1 szklanka
Miałam przyjemność testować ostatnio Cheese Snack - pyszną przekąskę serowa dla dzieci, dostępna w dwóch smakach – original i ketchup. Przygotowałam już z jej dodatkiem Pierś z kurczaka zapiekaną z serem mozzarella CheeseSnack teraz kolej na kotlety mielone.
Moja
córka zajadała się nią w szkole częstując wszystkie koleżanki. Wpadłam
na kolejny smaczny pomysł wykorzystania tych paluszków serowych do dania
obiadowego.
W garnku w szklance przegotowanej wody namaczamy kajzerkę.
Mielone mięso przekładamy do miski.
Dodajemy również 2 całe jajka.
Dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Dodajemy pieprz czarny, sól, majeranek i gotową przyprawę do mięsa mielonego.
i odciśniętą kajzerkę namoczoną wcześniej w wodzie.
Ręką dokładnie wszystko mieszamy.
Paluszki serowe wyjmujemy z opakowania i kroimy na mniejsze kawałki, ja pokroimłam je na trzy części.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz