niedziela, 28 czerwca 2015

Pierś z kurczaka nadziewana fetą i suszonymi pomidorami


Co będzie potrzebne: 
- pierś z kurczaka - 3 podwójne (6 pojedynczych)
- ser feta - 1 opakowanie - 200 g
- pomidory suszone - kilka sztuk
- przyprawa  vegeta - 1 łyżeczka 
- pieprz czarny - szczypta


Pomidory suszone wyjmujemy z zalewy.


Kroimy w paski.


Ser feta przekładamy do miski.


Ser razem z pomidorami mieszamy.



Piersi z kurczaka myjemy. W każdej robimy ostrym nożem kieszonkę. Do niej wkładamy farsz.


Nadziane piersi wkładamy na naczynie żaroodpornego.



 Tak przygotowane filety posypujemy vegetą i czarnym pieprzem.


Piersi zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 C około godziny, na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę.


Podajemy gorące na obiad z dodatkami, albo na zimno jako domową wędlinę. Po ostudzeniu ładnie się kroją. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz