niedziela, 14 czerwca 2015

Kalafior rumiany z patelni


Co będzie potrzebne: 

- kalafior - 1 mały
- masło - 2 łyżki
- sól - 1 łyżeczka

Kalafiora myjemy, odcinamy liście i gotujemy w całości w osolonej wodzie.
Po około 15 minutach kalafiora odcedzamy i przekładamy na talerz. Może być lekko twardawy.

Ze środkowej części kalafiora wycinamy 2 grube plastry.


Na patelni rozgrzewamy masło.


Do gorącego wkładamy kalafiora i przesmażamy po 2 minuty z każdej strony. 



Tak przygotowanego kalafiora podajemy do obiadu, albo jako samodzielną przekąskę. Taka wersja  z powodzeniem może zastąpić podawany do obiadu tradycyjny gotowany kalafior, fasolkę szparagową albo brokuł.  Smakuje fajnie. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz