piątek, 19 czerwca 2015

Majerankowo - czosnkowa pierś z kurczaka


Co będzie potrzebne: 

- pierś z kurczaka - 3 pojedyncze
- jajka - 3 sztuki
- majeranek - 1 łyżka
- vegeta - 1 łyżeczka
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- czosnek - 3 ząbki
- olej do smażenia

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierem kuchennym i kroimy kotlety.



Do miski wybijamy jajka, dodajemy majeranek i vegetę.



Dodajemy również mąkę ziemniaczaną i rozgnieciony czosnek.



 Całość dokładnie mieszamy, do tak przygotowanego ciasta wkładamy kotlety z piersi.


Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z obu stron na rumiano.



Kotleciki wyszły smaczne, mocno majerankowe, soczyste mięsko w środku i chrupiąca panierka. SMACZNEGO.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz