Co będzie potrzebne:
- pierś z kurczaka - 3 pojedyncze
- jajka - 3 sztuki
- majeranek - 1 łyżka
- vegeta - 1 łyżeczka
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- czosnek - 3 ząbki
- olej do smażenia
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierem kuchennym i kroimy kotlety.
Do miski wybijamy jajka, dodajemy majeranek i vegetę.
Dodajemy również mąkę ziemniaczaną i rozgnieciony czosnek.
Całość dokładnie mieszamy, do tak przygotowanego ciasta wkładamy kotlety z piersi.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z obu stron na rumiano.
Kotleciki wyszły smaczne, mocno majerankowe, soczyste mięsko w środku i chrupiąca panierka. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz