Co będzie potrzebne:
- mielone mięso wieprzowe - 500 dkg
- jaja- 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek
- woda przegotowana - 1/2 szklanki
- olej do smażenia
- pomidor - 1 sztuka
- ogórek - 1 sztuka
- cebula biała i czerwona - 1 jednej sztuce
- majonez - 3 łyżki
- katczup - 3 łyżki
- bułki
Dodajemy 2 całe jajka i pół szklanki wody. Ręką dokładnie wszystko mieszamy.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy duże okrągłe kotlety.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Warzywa kroimy w plasterki.
Bułki przekrawamy na pól, smarujemy odrobinę masłem i zapiekamy w piekarniku żeby naprały chrupkości.
Z majonezu i ketczupu robimy sos. Smarujemy nim bułki z dwóch stron. Nakładamy ciepłego kotleta.
I dodatki takie jak lubimy.
Stopień trudności: łatwe
wyszedł mi wyśmienity hamburger dziękuję
OdpowiedzUsuńBardzo proszę i życzę smacznego.
OdpowiedzUsuń