piątek, 19 czerwca 2015

Truskawki z mascarpone


Co będzie potrzebne: 
- serek mascarpone - 1 opakowanie - 250 g
- śmietanka kremówka 30% - 250 g
- cukier puder - 1 łyżeczka

- truskawki świeże - 300 g

Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Kilka sztuk zostawiamy do dekoracji, resztę miksujemy.
Śmietanę ubijamy robotem na wysokich obrotach. Do ubitej dodajemy serek mascarpone i cukier puder, mieszamy łyżką do połączenia składników.
Na dno pucharków kładziemy po dwie łyżki kremu.


Na krem kładziemy 2 łyżki musu truskawkowego i tak na zmianę kolejne warstwy.


Dekorujemy  kawałkami truskawek, wkładamy do lodówki do schodzenia. Po godzinie podajemy. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz