Co będzie potrzebne:
- mielone mięso z indyka - 500 dkg
- jaja- 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, gotowa przyprawa do mięsa mielonego
- kajzerka - 1 sztuka
- woda przegotowana - 1 szklanka
- olej do smażenia
- bułka tarta - 1 szklanka
Mielone mięso przekładamy do miski.
Dodajemy pieprz czarny, sól, majeranek i gotową przyprawę do mięsa mielonego.
Dodajemy również 2 całe jajka i odciśniętą kajzerkę namoczoną wcześniej w wodzie.
Ręką dokładnie wszystko mieszamy.
Obtaczamy je w tartej bułce i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety mielone są bardzo smaczne, delikatne. Podałam je z gotowanymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz