- kapusta pekińska - 1 sztuka
- ser żółty twardy - 30 dkg
- kukurydza - 1 puszka
- czerwona fasola - 1 puszka
- majonez - 6 dużych łyżek
Sałatka jest bardzo prosta i robi się ją bardzo szybko. Ładnie prezentuje się w wysokim szklanym naczyniu.
Kukurydzę i fasolkę wyjmujemy z puszki na durszlak, pozostawiamy do odcieknięcia.
Na dno naczynia wysypujemy kukurydzę.
Na kukurydzę idzie czerwona fasola.
Fasolę smarujemy trzema łyżkami majonezu.
Ser żółty kroimy w mała kostkę 0,5 na 0,5 cm.
Na fasolkę czerwoną kładziemy pokrojony żółty ser.
Ser również smarujemy trzema łyżkami majonezu.
Kapustę pekińską obieramy z pierwszych liści, przekrawamy na pół, a potem kroimy w cienkie plasterki.
Kapustę kładziemy na pozostałe składniki sałatki jako ostatnią warstwę.
Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach. Wykładając sałatkę na talerz składniki mieszają się i fajnie komponują. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz