niedziela, 24 kwietnia 2016

Sałatka warstwowa z kapustą, fasolą, kukurydzą i serem


Co będzie potrzebne: 

 
- kapusta pekińska - 1 sztuka
- ser żółty twardy - 30 dkg
- kukurydza - 1 puszka
- czerwona fasola - 1 puszka
- majonez - 6 dużych łyżek


Sałatka jest bardzo prosta i robi się ją bardzo szybko. Ładnie prezentuje się w wysokim szklanym naczyniu.
Kukurydzę i fasolkę wyjmujemy z puszki na durszlak, pozostawiamy do odcieknięcia. 


Na dno naczynia wysypujemy  kukurydzę.



Na kukurydzę idzie czerwona fasola.


Fasolę smarujemy trzema łyżkami majonezu.


 Ser żółty kroimy w mała kostkę 0,5 na 0,5 cm. 


 Na fasolkę czerwoną kładziemy pokrojony żółty ser.


Ser również smarujemy trzema łyżkami majonezu.

 
Kapustę pekińską obieramy z pierwszych liści, przekrawamy na pół, a potem kroimy w cienkie plasterki. 


Kapustę kładziemy na pozostałe składniki sałatki jako ostatnią warstwę.


 
Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach. Wykładając sałatkę na talerz składniki mieszają się i fajnie komponują. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz