niedziela, 24 kwietnia 2016
Mizeria - ogórek zielony ze śmietaną i koperkiem
Co będzie potrzebne:
- ogórek zielony długi - 2 sztuki
- koperek - 1 pęczek
- śmietana 18% gęsta - 200 ml
- sól, cukier, czarny pieprz
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.
Wkładamy do miski.
Koperek myjemy, drobno siekamy, dodajemy do ogórków.
Całość solimy, cukrzymy i przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, wszystko do smaku, jak kto lubi. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy i gotowe. Mizeria jest idealna jako dodatek do obiadu np: młodych ziemniaczków i jajka sadzonego. Pycha :)
SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz