sobota, 2 kwietnia 2016

Filet z dorsza smażony w panierce


Co będzie potrzebne: 


- dorsz filet - 2 sztuki
- jajko- 1 sztuka
- bułka tarta - 1/2 szklanka
- przyprawy: sól, pieprz,
- olej do smażenia

Filet kroimy na mniejsze części.



Rybę solimy i pieprzymy z obu stron.
Do jednej miseczki rozbijamy całe jajko, roztrzepujemy widelcem, a do drugiej wsypujemy pół szklanki bułki tartej.


Dorsza obtaczamy najpierw w jajku a potem w bułce.
Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obu stron na średnim ogniu. 



Rybę podajemy gorącą od razu z patelni, najlepiej z frytkami :)
Cały obiad jest gotowy w 30 minut. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz