niedziela, 2 sierpnia 2015

Jajecznica ze szczypiorkiem i żółtym serem


Co będzie potrzebne: 

- jajka - 6 sztuk (porcja dla 2 osób)
- masło - 1 łyżka
- szczypiorek
- ser żółty - 15 dkg
- sól, pieprz czarny

Jajka i szczypiorek myjemy.  Jajka wybijamy do miseczki. Solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem.


Szczypiorek drobno kroimy.
Ser żółty tarkujemy na drobnych oczkach. 


Na patelni rozgrzewamy łyżkę prawdziwego masła.


Na gorący tłuszcz wlewamy jajka. Wsypujemy szczypiorek.


Delikatnie mieszając smażymy na średnim ogniu, dodajemy ser żółty.
Czas smażenia zależy od tego jaką jajecznicę lubicie, ja wolę bardziej ściętą, smażyłam ją około 2 minuty. 

Gotową jajecznicę przekładamy na talerz. Najlepiej smakuje z dodatkiem pomidora. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz