Co będzie potrzebne:
- jajka - 6 sztuk (porcja dla 2 osób)
- masło - 1 łyżka
- szczypiorek
- ser żółty - 15 dkg
- sól, pieprz czarny
Jajka i szczypiorek myjemy. Jajka wybijamy do miseczki. Solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem.
Szczypiorek drobno kroimy.
Ser żółty tarkujemy na drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę prawdziwego masła.
Na gorący tłuszcz wlewamy jajka. Wsypujemy
szczypiorek.
Delikatnie mieszając smażymy na średnim ogniu, dodajemy ser żółty.
Czas
smażenia zależy od tego jaką jajecznicę lubicie, ja wolę bardziej
ściętą, smażyłam ją około 2 minuty.
Gotową jajecznicę przekładamy na talerz. Najlepiej smakuje z dodatkiem pomidora. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz