środa, 12 sierpnia 2015

Sałatka z paluszków krabowych, jajka, świeżego ogórka i żółtego sera


Co będzie potrzebne: 

- ogórek zielony świeży - 1 sztuka
- jajka - 3 sztuki
- paluszki krabowe - surimi - 200 g
- koperek świeży - 1 pęczek
- ser żółty - 20 dkg
- majonez - 2 łyżki
- pieprz czarny mielony
- sól - pół łyżeczki

Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.


Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę, dodajemy do ogórka.


Paluszki  krabowe wyjmujemy z opakowania, kroimy w plasterki, staramy się, aby wszystkie składniki były pokrojone w podobną wielkości kostkę. Paluszki przekładamy do miski. 


Koperek płuczemy w zimnej wodzie, siekamy drobniutko, dodajemy do pozostałych składników.


  Ser żółty tarkujemy na grubych oczkach. Dodajemy na pozostałych składników sałatki. 


Całość przyprawiamy czarnym pieprzem i solą, dodajemy dwie łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje po paru godzinach, można ją przygotować dzień wcześniej. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz