wtorek, 28 lipca 2015

Galaretka warstwowa z bananami


Co będzie potrzebne: 

- galaretka - 1 cytrynowa
- wrzątek
- banany - 3 sztuki

Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.


Do głębokiego naczynia wsypujemy cytrynową galaretkę, zalewamy 400 ml wrzątku,  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do ostygnięcia. 
  
Na dnie pucharków układamy po cztery plasterki banana. 
Chłodną galaretkę wylewamy do 1/3 wysokości pucharków, zalewając banana.
 
Jak galaretka zastygnie (najszybciej w lodówce) czynność ta powtarzamy jeszcze dwukrotnie, warstwa bananów - warstwa galaretki.
 

Po zalaniu ostatniej warstwy, galaretki chowamy do lodówki. Po 30 minutach powstaje ładny cytrynowo - bananowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe
 





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz