poniedziałek, 13 lipca 2015

Pierś z kurczaka smażona w sezamie i wiórkach kokosowych


Co będzie potrzebne: 

- pierś z kurczaka - 1 pojedyncza
- jaja- 2 sztuki
- bułka tarta - 2 łyżki
- nasiona sezamu - 3 łyżki
- wiórki kokosowe - 3 łyżki
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta,
- olej do smażenia

Pierś z kurczaka myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc duży kotlet.


Kotlet solimy, pieprzymy, posypujemy vegetą.


Do jednej miseczki rozbijamy dwa całe jajka, roztrzepujemy widelcem.
 

 A do drugiej wsypujemy bułkę tartą, sezam i wiórki kokosowe.


Składniki panierki mieszamy.


Kotlety z piersi kurczaka obtaczamy w jajku a następnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy kotlety i smażymy z każdej strony na rumiano.


 
Jeszcze ciepłe podajemy na obiad, u mnie tradycyjnie z frytkami. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



3 komentarze:

  1. Wyglada naprawde smacznie! I soczyscie!

    OdpowiedzUsuń
  2. I tak jest, a do tego ma słodki posmak od tego sezamu i kokosu, ja osobiście bardzo lubię mięso na słodko.

    OdpowiedzUsuń