Co będzie potrzebne:
- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- cebula - 1 sztuka
- maliny świeże - 20 dkg
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól,
Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie.
Całe wątróbki obtaczamy w mące.
Na
patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z
obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.
Cebulę smażymy na złoto na tłuszczu który pozostał ze smażenia wątróbki.
Maliny myjemy.
Dodajemy je do cebulki i watróbki. Całość dusimy 3
minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym
pieprzem i odrobiną soli.
To kolejna moja propozycja na podanie wątróbki z owocami, bardzo pyszna, polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz