piątek, 22 maja 2015

Pstrąg pieczony z masełkiem koperkowo - czosnkowym


Co będzie potrzebne: 

- pstrąg tuszka - 2 sztuki
- przyprawy: sól,
- czosnek - 3 ząbki
- koperek - 1/2 pęczka
- masło - 100 g

Pstrągi dokładnie myjemy.


Usuwamy łuski, jeszcze raz płuczemy.



W miseczce mieszamy miękkie masło z drobno posiekanym koperkiem, z przetartymi ząbkami czosnku i z solą.


Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego, zarówno w środku jak i z zewnątrz grubo smarujemy przygotowanym wcześniej masłem. 


Ryby wkładamy do nagrzanego do 220 C piekarnika, pieczemy około 30 minut.


Rybę podajemy gorącą z frytkami. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz