Co będzie potrzebne:
- galaretki - 2 cytrynowe
- banany dojrzałe - 4 sztuki
- wrzątek
Do głębokiego naczynia wsypujemy cytrynową galaretkę.
Zalewamy 200 ml wrzątku, rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Banany obieramy ze skórek, miksujemy.
Do chłodnej galaretki wlewamy zmiksowane banany i mieszamy robotem kuchennym na wolnych obrotach przez chwilę. Masę wlewamy do pucharków. Chowamy do lodówki.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, pozostawiamy do schłodzenia.
Na zastygniętej masie bananowej rozlewamy chłodną galaretkę. Ponownie całość wkładamy do lodówki. Po około godzinie deser gotowy jest do spożycia. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz