Co będzie potrzebne:
- jajka - 3 sztuki
- majonez - 1 łyżka
- chrzan - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 1 łyżka (już drobno posiekanego)
- bułka tarta - pół szklanki
- masło - 1 łyżka
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ostrym nożem przekrawamy na pół, wydrążamy, staramy się nie uszkodzić skorupek.
Białko i żółtko kroimy w drobną kostkę, dodajemy łyżkę majonezu, łyżeczkę chrzanu, szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Możemy doprawić salą i pieprzem do smaku. Takim farszem wypełnimy połówki skorupek jaj. Jajka obtaczamy w bułce tartej ale tylko od strony farszu.
Na patelni roztapiamy masło i smażymy jajka na złoto.
Podajemy gorące. Polecam, są bardzo smaczne.
Stopień trudności: łatwe







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz